Mijn verhaal

Veel leesplezier

Het feit dat je op deze pagina terechtgekomen bent wil zeggen dat je benieuwd bent naar gans mijn verhaal, super tof.

Mijn verhaal is er eentje met veel tegenslagen en ook hoogtepunten. Schaamte heeft plaatsgemaakt voor trots en ik voel dat het tijd is om mijn stem te laten horen zodat ik andere ondernemers kan inspireren. Ik neem je mee in een trip down memory lane met helemaal onderaan mijn samenvattende brand story.

Mijn persoonlijk verhaal

Als 12-jarige werd ik naar BSO gestuurd en aan de hogeschool werd mijn inschrijving tijdens  een infodag in eerste instantie geweigerd omdat een bacheloropleiding te zwaar zou zijn. Gelukkig greep ik de kansen die wél op mijn pad kwamen en studeerde ik uiteindelijk af in de Master Communicatiewetenschappen. Het hoogtepunt? Het schrijven van mijn thesis, zonder twijfel. Onderzoeken, schrijven en presenteren… ik vond dit fantastisch om te doen. Ondanks ik trots was op het behalen van mijn diploma, studeerde ik wel af met een ongezonde bewijsdrang, enorme faalangst en een belemmerende vorm van perfectionisme. Dit diploma was immers het resultaat van hard werken, niet van intelligentie. 

Toch stapte ik op dat punt gewoon recht van de schoolbanken in het ondernemerschap en deed ik een massa aan prachtige freelance opdrachten in grote multinationals, eerst in de mediasector en daarna op verschillende marketingafdelingen van internationale bedrijven. Leuk? Lees dan zeker verder.

Ontwerp zonder titel-9
Het dieptepunt

Als snel kwam het besef dat ik mijn diploma wellicht nooit zou nodig hebben, wel voelde het behalen ervan alsof ik iets rechtzette. Ik kreeg hier heel veel complimenten over en werd zelfs geïnterviewd door een journalist voor een artikel in de krant. Ik kreeg eindelijk erkenning.

Als freelancer kreeg ik de kans verschillende opdrachten te doen en te ontdekken waar mijn potentieel ligt. Ik creëerde voor mezelf een speeltuin aan mogelijkheden met ruimte om te experimenteren, de eerste jaren waren echt één groot avontuur. Ik ontdekte waar ik goed en minder goed in ben, vierde successen en kuiste eveneens modder af om vervolgens vol goede moed door te gaan.

Ik kon mezelf niet naar waarde schatten, wat zich uitte in het vragen van veel te lage tarieven. Ik hield mezelf klein en werkte me kapot binnen het uurtje-factuurtje model.

Ik botste vaak op mijn grenzen, maar wilde deze niet aangeven. Ik kreeg kansen waarvan ik dacht ze nooit nog te krijgen en zei op alles JA. Zonder ik het zelf besefte, spaarde ik voor een ticket naar het ziekenhuis: 5 weken opname wegens een burn-out. Met nog een half jaar revalideren achteraf, kwam ik echt in de problemen. 

Voor mijn  opname ging ik door een scheiding en bouwde ik een berg schulden op, ik vroeg zelf mijn faillissement aan. Was ik dan echt niet slim en goed genoeg? Is dit de invulling van “je gaat het nooit maken“? Ik schaamde me kapot en trok me terug.

Wat nu? Ik heb ongeveer twee jaar nodig gehad om hier een antwoord op te vinden, wat toen voelde als het weggooien van  kostbare tijd.

Wie nooit bang is, kan ook nooit moedig zijn

5
Een nieuwe start, of toch niet?

Twee jaar later startte ik mijn huidige vennootschap op, een creatief agency. Met een team van 4 experts realiseerden we prachtige projecten voor heel tevreden klanten en werd ik plots ook CEO en HR-manager. Dagelijks bouwden we hard aan mijn company brand en leek het alsof we keigoed bezig waren. Oef, back on track! Of toch voor even, tot oktober 2021 om precies te zijn.

Ik miste al langer diepgang in wat we deden en wilde niet langer gewoon uitvoeren wat ons pad op kwam. We ondersteunden ondernemers in content marketing en sociale media beheer door dit echt volledig uit handen te nemen. MAAR, ik geloof daar niet meer in

Ook voelde ik de behoefte mezelf echt te positioneren als expert. Het kriebelde me te verdiepen in iets specifiek om van daaruit echt high-end strategisch te werken en vooral impact te maken.

Het verlossend moment

Ik ging alleen verder, zonder team. Ik weet nog goed dat ik vooral opgelucht was want ik kon me terug focussen op mijn passie en alle bijkomende rollen mocht ik vaarwel zeggen. Op dit punt begon de zoektocht naar wie ik ben en waar ik naartoe  wil.

In de zomer van 2022 nam ik de drastische beslissing gans mijn aanbod dicht te gooien en alle lopende samenwerkingen stop te zetten. Ik voelde de drang om dieper te gaan graven: aan welke waarden hecht ik belang, welke behoeften willen ik invullen, waar wil ik naartoe op professioneel vlak, etc. Veel vragen, op dat moment weinig antwoorden.

Wat vrij snel duidelijk werd is dat ik een echte toekomstdenker ben. Ik hou ervan mij te verdiepen in trends en ontwikkelingen, daag graag anderen uit om traditionele denkpatronen en werkwijzen kritisch onder de loep te nemen en ben gek op veranderingen.

Sindsdien zet ik terug actief in op onderzoek doen, wetenschappelijk en vooral ook narratief. Deze resultaten koppel ik aan mijn jarenlange expertise, cases/opdrachten in de praktijk en mijn eigen (ondernemers)verhaal. Dit leidt elke dag tot waardevolle inzichten.

Ik buig me over evoluties en slaag erin met deze inzichten ondernemers klaar te stomen voor de aanpak van de toekomst en de komst van generatie Z. Het is mijn missie geworden om verandering teweeg te brengen. 

Ik nam afscheid van mijn company brand en ging resoluut voor het uitbouwen van een personal brand. Na bijna een jaar vormen puzzelstukken stilaan weer een geheel. Mijn missie en visie kwamen tot stand vanuit mijn gevoel i.p.v. mijn hoofd, ik voel me echt ergens expert in en kom stilaan ook tot een heel concreet en gloednieuw aanbod. Ik ben klaar voor de toekomst!

Voor het eerst voel ik me echt goed genoeg.

Mijn samengevatte brand story

In 2020/2021 vond ik na turbulente periode mijn veilige comfort zone in het runnen van een creatief agency met focus op content marketing en sociale media beheer. Ondanks ik toen al voelde en wist dat ik iets anders te doen had, duurde het even vooraleer ik hieraan durfde toegeven.

Tot dan toch het besef kwam dat ik diepgang miste en veel van mijn kwaliteiten niet benutte. Ik voelde een enorme drang om verandering teweeg te brengen, meer te gaan focussen op de aanpak van de toekomst en zo echt impact te  willen maken.

Ik ging verder zonder team en bouwde een personal brand uit.  Ik nam afscheid van mezelf als (content en social media) marketeer en ga vandaag door het leven als toekomstdenker, innovatiestrateeg en keynote spreker. 

Elke dag buig ik me over impactvolle trends en ontwikkelingen binnen het ondernemerschap, ik filter wat echt belangrijk is, zoek uit waar kansen voor het grijpen liggen en vertel ondernemers hoe hierop kan in te zetten met dé innovatieve aanpak van morgen. Via sociale media en mijn nieuwsbrieven laat ik je meekijken door mijn verrekijker, aan waardevolle inzichten geen gebrek.

Met mijn mijn tools zijn ondernemers klaar voor de aanpak van de toekomst en dat maakt me ontzettend dankbaar.

Femke